Cavitatie
Instituut voor IPL en Huidverbetering in Assen
Kalista - Schoonheidssalon Assen

Vet verwijderen - Cavitatie

Cavitatie is dé manier om met blijvend resultaat plaatselijk vet te verwijderen! Cavitatie is een nieuwe zeer effectieve, door artsen bewezen, behandelmethode voor het verminderen en in veel gevallen geheel verwijderen van lokale vetophopingen.


Cavitatie is een veilig en pijnloos alternatief voor liposuctie, zonder chirurgische ingreep. Cavitatie geeft geen pijnlijk herstel, geen littekens, heeft geen nadelige gevolgen of risico’s maar geeft wel een bewezen en blijvend resultaat! Wij werken met een slim en uniek multifunctioneel drie in één systeem. Door de combinatie van Cavitatie, RF en vacuüm zullen plaatselijke vetophopingen verminderen of verdwijnen en zal de huid er mooier en strakker uit zien!   


Met deze nieuwste techniek worden lovehandels, buikvet, rugvet, bovenbenen of zadeltassen verholpen. Cavitatie is daarnaast zeer effectief bij cellulitis (sinaasappelhuid). Per behandeling verliest u zichtbaar centimeters in omvang.Hoe werkt Caviatie (Ultrasound)?


Cavitatie is een manier om door middel van geluid- en drukgolven de vetcelwanden af te breken waardoor het vet door uw lichaam kan worden afgevoerd. Het vocht dat rondom de vetcellen aanwezig is, wordt in beweging gebracht. Hierdoor wordt er druk uitgeoefend op de wanden van de vetcellen waardoor deze imploderen en afbreken. Het vrijgekomen vet en de celwanden worden door het lichaam (door de lever en de nieren) afgebroken en afgevoerd. Bij het behandelen van cellulitis (sinaasappelhuid, putjes) is het belangrijk om na de cavitatie behandeling ook behandeld te worden met Vacuüm + RF.


Vacuüm gebruiken we om ná de Cavitatie en in combinatie met de RF-behandeling ervoor te zorgen dat het lichaam gestimuleerd wordt de vrijgekomen vet en afvalstoffen versneld af te voeren. U kunt het vergelijken met een bindweefselmassage.


Radio frequente stroom, (RF) passen we toe om de collageen aanmaak van de huid te stimuleren zodat de huid weer strakker wordt. Bij deze radio-frequentietechniek is het de hoogfrequente energie die op een gecontroleerde, veilige wijze aan de huid wordt afgegeven en daar zorgt voor een gelijkmatige en exact op het volume van het weefsel afgestemde warmte. Door deze vorm van verwarming van de diepere huidlagen trekt het collageen (dit is een bouwsteen van de huidstructuur) samen. Dit effect zorgt ervoor dat uw huid en contouren  veel strakker worden.


Een bijkomend voordeel is dat er door een RF behandeling na verloop van tijd nieuw, gezond collageen wordt gevormd. Door dit vernieuwde collageen verstrakt het huidweefsel nog meer! De huid wordt gladder, strakker, jonger en mooier. Contouren versterken. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld een verslapte kaaklijn. Verslappingen worden minder of verdwijnen helemaal én in het gelaat zullen rimpels vervagen!


 

Welke zones kunnen door middel Cavitatie, RF en/of Vacuüm behandeld worden?


 • Buik, onder en boven de navel
 • Lovehandels (zijkant buik)
 • Randje onder de bh
 • Bovenrug achter
 • Zadeltassen (boven-buitenkant dijbenen)
 • Binnenkant dijen
 • Billen
 • Knieën
 • Achter/binnen bovenkant armen


Het lichaam moet de vetafvoer goed kunnen verwerken, daarom is het niet verstandig om meerdere grote gebieden in een keer te behandelen maar te verdelen over meerdere kuren.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit hangt af van meerdere factoren zoals:


 • De dikte van de vetlaag
 • Leefwijze
 • Eetpatroon
 • De ernst van de klachten
 • De doelen die u voor uzelf stelt


Cavitatie is niet geschikt voor mensen met veel te veel overgewicht (obesitas). Het is bedoeld om plaatselijke vetophopingen te verwijderen (figuur-shapen). Het is daarom niet bedoeld voor mensen met een dikke vetlaag op bijvoorbeeld de buik. Een Cavitatie kuur bestaat uit gemiddeld 6 tot 12  behandelingen met een interval van 1-2 weken.


Wilt u meer informatie over deze behandeling of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend consult met onze specialist? Klik hieronder op meer informatie of maak een afspraak voor een consult of behandeling.   

K L A N T E N S E R V I C EContact


Openingstijden
   


Kalista Assen

Vaart zuid zijde 19B


0592-767014

info@kalista-assen.nl