Cavitatie
Instituut voor IPL en Huidverbetering in Assen

Vet verwijderen - Cavitatie

Cavitatie is dé manier om met blijvend resultaat plaatselijk vet te verwijderen!

Cavitatie is een nieuwe zeer effectief door artsen bewezen behandelmethode voor verminderen én in veel gevallen definitief verwijderen van lokale vetophopingen.

 

Daarnaast kunnen wij met onze nieuwste technieken de huid verstrakken.

Cavitatie is een veilige en pijnloos alternatief voor liposuctie maar dan zonder chirurgische ingreep. Cavitatie geeft geen pijnlijk herstel, geen littekens, heeft geen nadelige gevolgen of risico’s maar heeft wel een bewezen blijvend resultaat!

 

Het resultaat is de beste en meest complete lichaamsbehandeling van dit moment!

Bij Kalista instituut voor IPL en huidverbetering werken we met een slim en uniek multifunctioneel drie in één systeem! Door onze unieke combinatie van Cavitatie, RF én Vacuüm kunnen we plaatselijk blijvend vet afbreken en de huid er mooier en strakker uit laten zien!

 

Met deze nieuwste techniek rekenen we af met plaatselijk vet! Met dat buikje waar jij je zo aan stoort, met zadeltassen, lovehandels, binnenkant bovenbeen vet of cellulitis (sinaasappelhuid op billen en dijen), enzovoort! En dan te bedenken dat je centimeters per keer verliest terwijl je ontspant! Het is wel verstandig om een kuur te volgen van gemiddeld 6-tot 12 behandelingen.

 

Hoe werkt Caviatie (Ultrasound)?

 

Cavitatie is een manier om door middel van geluid- en drukgolven de vetcelwanden af te breken waardoor het vet door je lichaam kan worden afgevoerd. Het vocht dat rondom de vetcellen aanwezig is, wordt in beweging gebracht. Hierdoor wordt er druk uitgeoefend op de wanden van de vetcellen waardoor deze imploderen en afbreken. Het vrijgekomen vet en de celwanden worden door het lichaam (door de lever en de nieren) afgebroken en afgevoerd.

 

Vacuüm gebruiken we om ná de Cavitatie en in combinatie met de RF behandeling ervoor te zorgen dat het lichaam gestimuleerd wordt de vrijgekomen vet en afvalstoffen versneld af te voeren voor een nog beter resultaat!

Je kunt het vergelijken met een bindweefselmassage. Bij het behandelen van cellulitis (sinaasappelhuid, putjes) is het zeker ook belangrijk om ná de Cavitatie behandeling behandeld te worden met Vacuüm + RF.

 

Radio frequente stroom, (RF) passen we toe om het collageen aanmaak van de huid te stimuleren zodat de huid weer strakker wordt. Bij de radio frequentietechniek is het de hoogfrequente energie die op een gecontroleerde, veilige wijze in je huid wordt afgegeven en daar zorgt voor een gelijkmatige en exact op het volume van het weefsel afgestemde warmte. Door deze vorm van verwarming van de diepere huidlagen trekt het collageen (dit is een bouwsteen van de huidstructuur) samen. Dit effect zorgt ervoor dat je huid en je contouren snel veel strakker worden.

 

Een bijkomend voordeel is dat er door een RF behandeling na verloop van tijd nieuw, gezond collageen wordt gevormd! Door dit vernieuwde collageen verstrakt het huidweefsel nog meer! De huid wordt gladder, strakker, jonger en mooier. Contouren versterken. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld een verslapte kaaklijn. Verslappingen worden minder of verdwijnen helemaal én in het gelaat zullen rimpels vervagen!

 

Welke zones kunnen door middel Cavitatie, RF, Vacuüm behandeld worden?

 

 • Buik, onder en boven de navel
 • Lovehandels (zijkant buik)
 • Randje onder de bh
 • Bovenrug achter
 • Zadeltassen (boven-buitenkant dijbenen)
 • Binnenkant dijen
 • Billen
 • Knieën
 • Achter/binnen bovenkant armen

 

Het lichaam moet de vetafvoer goed kunnen verwerken, daarom is het niet verstandig om meerdere grote gebieden in een keer te behandelen maar te verdelen over meerdere kuren.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

 

Dit hangt af van meerdere factoren zoals:

 • De dikte van de vetlaag
 • Leefwijze
 • Eetpatroon
 • De ernst van de klachten
 • De doelen die je voor jezelf stelt

 

Cavitatie is niet geschikt voor mensen met veel te veel overgewicht (obesitas). Het is bedoeld om plaatselijke vetophopingen te verwijderen (figuur-shapen). Het is daarom niet bedoeld voor mensen met een dikke vetlaag op bijvoorbeeld je buik. Cavitatie is uitermate geschikt voor mensen die er een gezonde leefwijze op nahouden d.m.v sporten en een gezonde voeding.

Een Cavitatie kuur bestaat uit gemiddeld 6 tot 12 behandelingen met een interval van 1-2 weken.

 

© 2019 All Rights Reserved.

Kalista Instituut voor IPL en Huidverbetering Algemene voorwaarden