IPL Ontharen
Instituut voor IPL en Huidverbetering in Assen

IPL Ontharen

Home > Behandelingen > IPL Ontharen

Wat is IPL precies?

IPL is de afkorting van intens pulserend licht (IPL), anders gezegd flitslicht. Bij een IPL-behandeling wordt de huid met een op jouw huid en haren afgestemde sterkte geflitst. De warmte van dit flitslicht wordt door het pigment van het haartje geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat je haarzakjes worden vernietigd.

 

Alleen de haren die in de eerste haargroei fase (anagene fase) van de haar groeicyclus zitten absorberen het IPL-licht en worden hiermee vernietigt. Haren die tijdens de behandeling niet in deze eerste haargroeifase zitten komen in volgende sessies aan de beurt. Er zijn dus altijd meerdere behandelingen nodig om van je overbeharing af te komen.

 

IPL ontharen van oksels en schaamstreek tijdelijk voor €59,- per behandeling!

 

 

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandelingen lopen uiteen van enkele minuten voor bijvoorbeeld een bovenlip tot ongeveer drie kwartier voor bijvoorbeeld volledige benen of rug.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn gemiddeld 8 tot 12 behandelingen nodig om van je (over)beharing af te komen. De hoeveelheid benodigde behandelingen is afhankelijk van je huidtype, haartype, de te behandelen zone en de haargroeifase waarin de haren zich bevinden.

 

Is IPL ontharen definitief?

Zoals hierboven beschreven heeft een IPL-behandeling enkel effect op haren die zich in eerste haargroeifase bevinden. Hierdoor zijn er veelal meerdere behandeling benodigd om het gewenste resultaat te bereiken. Haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen niet meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is.

Het is echter mogelijk dat slapende haarfollikels naar verloop van tijd weer actief worden. Dit kan komen door bijvoorbeeld medicijngebruik of hormoonveranderingen. Deze slapende haarzakjes zullen nieuwe donsharen vormen. Om dit te voorkomen adviseren wij om na je behandelingstraject ongeveer 2 tot 4 keer per jaar je gewenste zone te blijven nabehandelen.

 

Voor wie is IPL ontharen geschikt?

Enkel haren met voldoende pigment (het liefst op een lichtere huid) kunnen effectief met IPL worden behandeld. IPL is hierom niet effectief bij grijze, blonde of rode haren, vanwege het gebrek aan pigment in deze haren.

Zoals genoemd werkt IPL dus het beste bij donkere haren op een lichte huid. Een donkere huid kan niet worden behandeld met IPL. IPL vertraagt daarnaast ook de groeicapaciteit van de haarwortels tijdens de behandeling, het resterende haar komt langzamer en dunner en zachter terug.

 

Wanneer kies je voor IPL ontharen?

-Bij ontsierende (over)beharing op je gezicht of lichaam.

-Als je het scheren, harsen en/of epileren zat bent of hier slecht op reageert.

-Als je graag een gladdere-, haarloze-, jonger uitziende huid wilt hebben.

-Als je geen scheer bultjes/ontstekingen meer wilt hebben zoals na het scheren.

 

Wil je meer informatie over deze behandeling of ben je benieuwd of je huid- en/of haartype geschikt is voor de behandeling? Onze specialiste beantwoordt je vragen graag. Onze contactgegevens vind je door hieronder te klikken op ‘meer informatie’.

 

© 2019 All Rights Reserved.

Kalista Instituut voor IPL en Huidverbetering Algemene voorwaarden