Micro Needling
Instituut voor IPL en Huidverbetering in Assen
Kalista - Schoonheidssalon Assen

Gezichtsbehandeling - Micro needling

Home  Behandelingen  >  Gezichtsbehandelingen  >  Micro Needling

Wat is Micro Needling?

Micro needling is een nieuwe intensieve gezichtsbehandeling waarbij door middel van minuscule naaldjes kleine gaatjes in de huid worden geprikt. De gaatjes zijn niet zichtbaar maar zorgen voor een stimulatie van het herstelproces van de huid. Dit resulteert in een maximale productie van collageen en elastine, dit zijn de bestandsdelen die in de huid verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit. Deze extra aanmaak van collageen en elastine zorgt voor een ware en extreem zichtbare facelift, zonder chirurgische ingreep! Omdat lijntjes en rimpels vaak ontstaan door een tekort aan collageen en elastine maakt deze behandeling je huid strakker, gladder en voller!De behandeling

Een vibrerende pen met minuscule naaldjes perforeert de huid op een gecontroleerde manier. Omdat de naaldjes op hoge snelheid trillen is de behandeling voor de meeste mensen goed te verdragen. De behandeldiepte van de naaldjes (variërend van 0.5 mm tot 2 mm) wordt op uw huid aangepast. Na de behandeling zullen er kleine bloedpuntjes zichtbaar zijn, dit is een normale reactie van de huid. Omdat het gaat om minuscule gaatjes zal dit erg snel herstellen. Afsluitend, wordt er een koper peptiden serum    aangebracht die door deze behandeling tot in de diepste huidlagen wordt opgenomen. Dit serum heeft een intensere werking omdat de huid na de behandeling goed toegankelijk is voor werkstoffen. Het koper peptiden serum geeft de huid een enorme stimulatie voor de aanmaak van collageen. Deze  stimulatie van  de huid is gelijk na de behandeling  voelbaar  en zal na slechts 1 behandeling al onvoorstelbare resultaten laten zien.  Collageen is  namelijk verantwoordelijk voor de stevigheid (strakheid) van de huid. 

 

Wanneer kies je voor een Micro needling behandeling?


  • Als u uw huid wilt verjongen en verstevigen. De extra aanmaak van collageen en elastine zal  u doen verbazen.
  • Verbetert de bloedcirculatie van uw huid en vermindert fijne lijntjes, rimpels en verslappingen.
  • Voor een snel en effectief resultaat bij huidverslappingen en rimpels. uw huid wordt strakker, gladder en voller.
  • Enorme vermindering van (acne) littekens en striae 

Na de micro needling behandeling

U ziet direct na de micro needling behandeling dat de huid intensief behandeld is. Uw huid zal maximaal enkele dagen na de behandeling een iets rodere kleur hebben en kan 1 tot 2 dagen warm aanvoelen. Na de behandeling wordt door onze specialisten aangeraden om uw huid met uiterste zorg te behandelen. De huid is nu erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Dit betekent onder andere geen langdurige blootstelling aan de zon. Sporten, het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt gedurende één week door ons afgeraden. Dit i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de micro needling behandeling. Ook zwemmen wordt de eerste week na de behandeling afgeraden in verband met de (over)gevoeligheid van de huid.


Omdat de huid na de behandeling gevoelig maar  goed toegankelijk is voor gezonde werkstoffen, wordt het gebruik van onze producten na de behandeling aangeraden. Uiteraard wordt u hierover door onze specialistes  geïnformeerd!  Bescherm uw huid na de micro needling behandeling met een creme van tenminste SPF 30 met UVA en UVB bescherming. De huid is door de behandeling namelijk tijdelijk haar natuurlijke bescherming tegen UV stralen kwijt, waardoor het nog gevoeliger wordt voor pigmentverschuivingen en voor zonbeschadigingen.


 


 

Bel of mail voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek, onze contactgegevens vindt u hieronder.


K L A N T E N S E R V I C EContact


Openingstijden
   


Kalista Assen

Vaart zuid zijde 19B


0592-767014

info@kalista-assen.nl